Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sjekke 11-åringer for våpen

Storbritannia innfører sikkerhetskontroll på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Du har sikkert sett det på bilder eller fjernsyn fra amerikanske skoler. Elever på vei til undervisning blir sjekket av vektere, på samme måte flypassasjerer blir når de passerer sikkerhetskontrollen.

Nå kopieres noen av disse ideene til Storbritannia i et forsøk på å bedre sikkerheten til skoleelever på ungdomskolenivå.

Ny handlingsplan

Stadig vekk blir det rapportert om elever som har med seg kniv eller andre former for våpen på skolen, og hvert eneste år blir elever skadet av disse våpnene.

Det er innenriksminister Jacqui Smith som innfører kontrollene, som et av flere tiltak. Om noen uker vil hun presentere en handlingsplan for å bekjempe vold i det britiske samfunnet.

Smith var selv lærer før hun ble parlamentsmedlem i 1997. Etter at hun gikk inn i politikken på fulltid har hun hatt flere toppverv med ansvar for utdanningssektoren.

Problemområder

Ikke alle skoler i Storbritannia vil få slike strenge sikkerhetstiltak.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer

De skal først og fremst innføres ved større problemskoler i byer som London, Liverpool, Manchester og Birmingham. Elever så unge som 11 år kan bli sjekket for våpen.

Ifølge britiske medier er det ledende politisjefer og skoleledere som har overtalt innenriksministeren om at økt sikkerhetskontroll ved skoler er god måte å trygge hverdagen til de øvrige elevene på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media