Vil sjekke hore-kundenes mobil

Oslopolitiets ledelse vil overvåke mobiltelefoner og annet kommunikasjonsutstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette går fram av et brev fra visepolitimester Sveinung Sponheim til Politidirektoratet. Bakgrunnen er høringsnotatet fra justisminister Knut Storberget i forbindelse med at regjeringen vil kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester.

Storberget ber om høringsinstansenes syn på om en ny lovparagraf om forbud mot sex-kjøp skal omfattes av en bestemmelse i straffeprosessloven som gir politiet adgang til kontroll av kommunikasjonsanlegg. Det er ikke snakk om telefonavlytting, men innhenting av trafikkdata, slik at politiet kan sjekke hvem horekunde har ringt til eller, kommunisert elektronisk med på annen måte og i hvilket område vedkommende har vært på tidspunktet for mobilsamtalen.

Et effektivt middel

Visepolitimesteren skriver at sjøl om departementet ennå ikke har fremmet et slikt forslag, stiller oslopolitiet seg positivt til at det i etterforskingsøyemed blir mulig å innhente trafikkdata for overtredelse av den nye paragrafen i straffeloven.

– En slik bestemmelse vil formodentlig være et nyttig og hensiktsmessig verktøy av relativt liten integritetskrenkende karakter, konkluderer Sponheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer