Vil sjekke om drapssiktet er strafferettslig tilregnelig

Forsvareren til 26-åringen siktet for drapet på Elin Laursen (23) ber om vurdering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til 26-åringen som er siktet for drapet på sin ekskjæreste Elin Laursen (23), vil ha sin klient utredet av psykiater for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig.

Forsvarer Sveinung Johnsen ønsker en såkalt judisiell observasjon av sin klient. Det innebærer at en psykiater observerer den 26 år gamle siktede for å finne ut om det er grunnlag for å gå videre med en rettpsykiatrisk undersøkelse som kan avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig.

- Jeg vil be politiet om at det blir gjennomført en judisiell observasjon, og jeg håper den kan gjennomføres raskt, sier Johnsen til NTB.
Fengslingsmøte
26-åringen som er siktet for drapet på Laursen, fremstilles mandag for varetektsfengsling. Han er siktet for å ha drept ekskjæresten sin i en bolig på Nodeland utenfor Kristiansand fredag. 26-åringen har i avhør innrømmet å ha forårsaket sin ekskjærestes død, og lørdag ble siktelsen mot ham utvidet til forsettlig drap. Siktede har ennå ikke tatt stilling til om han vil erkjenne straffskyld.

Ifølge Johnsen har hans klient heller ikke bestemt seg for om han vil gå med på varetektsfengsling. Imens fortsetter etterforskningen av drapet.

- Det står igjen en del avhør, og det tekniske undersøkelsene på stedet vil fortsette, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen Pedersen til NTB.


Knivstikk
Ifølge VGs kilder ble kvinnen sannsynligvis drept med flere knivstikk. Åstedet på Nodeland bærer ifølge avisen preg av at det har foregått en kamp mellom Laursen 26-åringen. Pedersen vil ikke bekrefte dette overfor NTB. Johnsen sier det har vært en kniv med i bildet, men vil ikke si om knivbruk var årsaken til at Laursen døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar mandag.

Mannen hadde besøksforbud hos Laursen, men oppsøkte henne allikevel med blomster for å prøve å ordne opp i forholdet som tok slutt i januar. Situasjonen kom da ut av kontroll, sier Johnsen.


25 minutter
Det tok ca. 25 minutter fra 23-åringens voldsalarm ble utløst til første politipatrulje kom til stedet.

- Det er lang tid, men Agder er et relativt stort politidistrikt. Den første ledige patrulje ble sendt til stedet. Hvis patruljene hadde vært mer ufordelaktig plassert, kunne det tatt enda lengre tid, sier Pedersen.


(NTB)