Vil sjekke PC og telefon til pedomistenkte

Nytt tiltak mot grooming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no). Politiet har på mange måter følt at de arbeidet med hendene bundet bak på ryggen etter at loven mot såkalt grooming – den internasjonale betegnelsen på denne formen for kriminalitet – trådte i kraft for snart et halvt år siden.

Foreløpig er da heller ingen dømt etter denne paragrafen, etter det Dagbladet får opplyst.

Riksadvokaten Tor-Aksel Busch var en av mange som advarte mot at den nye bestemmelsen i straffeloven var formulert på en slik måte, at den ville være vanskelig å håndheve effektivt.

Fengsel

– Adgangen til kommunikasjonskontroll kan kanskje avhjelpe disse vanskelighetene i noen grad og jeg støtter departementets forslag på dette punktet, skriver Busch i et høringsnotat.

Det nye bestemmelsen mot grooming ble tatt inn i straffeloven 13. april. Straffen er bøter eller fengsel i inntil ett år for den som har avtalt et møte med barn under 16 år i den hensikt å ha sex, og som har kommet fram til møtestedet eller et sted hvor møtestedet kan iakttas, som det heter.

Bakgrunnen for at myndighetene vil gi politiet bedre muligheter til å etterforske denne type kriminalitet, er at barns bruk av pc og mobil har eksplodert de seinere åra, og at pedofile har visst å utnytte dette til å komme i kontakt med barn for å utnytte dem seksuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer