Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil skaffe kompensasjon til ofre for storsvindler

Bernie Madoffs luksushytte til salgs.

LUKSUSHYTTE: Hytta til storsvindleren Bernie Madoff er til salgs for 53 millioner norske kroner. Her er spisestua med utsikt til sjøen. Foto: AP/SCANPIX
LUKSUSHYTTE: Hytta til storsvindleren Bernie Madoff er til salgs for 53 millioner norske kroner. Her er spisestua med utsikt til sjøen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Luksushytta til Bernie Madoff, som i juni ble dømt til 150 år i fengsel for Wall Streets største svindel, er nå lagt ut for salg. Bygget ligger nå ute til salgs for rundt 53 millioner norske kroner.

Samtidig forsøker Irving Picard, advokaten som er oppnevnt av retten for å håndtere de beslaglagte verdiene til Madoff, å kreve inn noen av pengene til Madoff på de svindledes vegne, ifølge CBS News.

Advokaten forsøker ifølge flere kilder å gå etter verdier hos Madoffs to sønner Mark og Andrew, samt broren Peter Madoff, på bakgrunn av lån Madoff skal ha gitt dem.

Vil undersøke familien

Under rettssaken mot ham kom det fram at Bernie Madoff har lurt folk for 65 milliarder dollar — rundt 430 milliarder norske kroner. Totalt ble 13.000 personer svindlet, blant dem skuespillerne Zsa Zsa Gabor og Kevin Bacon, samt regissør Steven Spielberg.

Svindelen han gjennomførte, kalles gjerne en ponzi-pyramide - et pyramidespill som gir høy avkastning til de første investorene, men som avhenger av at stadige flere kommer inn.

De mange svindlede venter fremdeles på å få noen form for kompensasjon. Nå går advokat Picard mot alle verdier som Madoff kan ha gitt familien, men beskylder ikke familien for å ha noe med svindelen å gjøre.

- Han forsøker å få inn penger til kreditorene fra personer som ikke hadde rett på å motta dem, sier konkursadvokat John Kinzey til CBS.

Selger for 53 millioner

DØMT: Bernie Madoff, mannen som ble dømt til 150 års fengsel for storsvindel, tjente seg rik på å svindle. Foto: AP/SCANPIX
DØMT: Bernie Madoff, mannen som ble dømt til 150 års fengsel for storsvindel, tjente seg rik på å svindle. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Ifølge TV-stasjonens kilder ønsker Picard å undersøke eiendelene til alle familiemedlemmene, blant dem et hjem som ble kjøpt av Mark Madoff og hans kone i 2008. Eiendommen ble betalt kontant, av penger som kom fra Madoffs investeringsselskap.

Luksushytta i Montauk i The Hamptons utenfor New York ble betalt med noen av de mange pengene Madoff stjal fra ofrene sine. Prisen på 53 millioner kroner står fast, og pengene vil gå til kompensasjon for Madoffs ofre. Også Madoffs andre hjem samt flere båter skal selges.

- Målet er å få hjemmene ut til salg snart, for å minimere tiden de fremdeles er i rettens varetekt og maksimere pengene som kommer tilbake til ofrene, sier US Marhal Joseph R. Guccione til ABC News.STOR EIENDOM: Hytta i The Hamptons har fire soverom og tre bad, og ligger rett ved sjøen. Foto: AP/SCANPIX
STOR EIENDOM: Hytta i The Hamptons har fire soverom og tre bad, og ligger rett ved sjøen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling