Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil skape Norges Kitzbühel

Myrkdalen Fjellandsby i Voss må selge 10 av 18 leiligheter før banken gir klarsignal for neste trinn mot en alpelandsby. Totalt skal det bygges for 7 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg ser for meg Norges svar på Kitzbühel, sier eiendomsdirektør Nils Akselberg i Myrkdalen Fjellandsby til Finansavisen.

På 15 år har de gått fra ingenting til å bli det femte største alpinanlegget i Norge. Planene er langt større. I dag er det bygget totalt 600 fritidsenheter i den lille landbruksbygda i Voss kommune. De fordeler seg på et hotell med 112 rom, leiligheter og hytter.

Omsetningen i konsernet som styrer all utvikling i Myrkdalen har passert 2 milliarder kroner i denne perioden, og om alle planene blir realisert skal det bygges 225.000 kvadratmeter fritidsarealer til de neste tiårene.

Det blir drøye 7 milliarder kroner med dagens byggekostnader på 32.000 kroner pr. kvadratmeter.

- I kommunedelplanen er det godkjent totalt 3.400 enheter i bygda, og vi har akkurat passert 600. Vi har en godkjent områdereguleringsplan for 2.000 av disse enhetene, forteller Akselberg til Finansavisen.

Øker kraftig I 2015 omsatte selskapene i Myrkdalen for over 200 millioner kroner, men det er et stykke frem til eierne tjener mye penger på sine langsiktige planer. Hotellet hadde inntekter på 62 millioner kroner, heiskortsalget var på 32 millioner kroner og det ble solgt tomter og leiligheter for 80 til 100 millioner kroner.

- Vi ligger an til en økning på 20 til 30 prosent på heissalget, og da er vi rett bak Geilo med fire heisanlegg. Når vi en gang får felles heiskort med Voss Resort kommer vi tett opp til Hafjell, sier Akselberg til avisen.

Tyngre marked Like fullt merker de markedsuroen. Bergensavisen hadde et oppslag for noen uker siden om hvor tungt det var å selge de dyreste hyttene, og Myrkdalen Fjellandsby merker at det er tyngre.

- Markedet bruker litt lengre tid nå enn det gjorde i starten, men det som legges ut i dag tror vi kan skape løp-og-kjøp-stemning. Leilighetene ligger 25 meter fra hotellet, sier Akselberg til Finansavisen.

Flere nyheter - Ikke selg eiendom! Solgte 47 leiligheter på én formiddag Solgt etter kraftig priskutt