- Vil skifte låser

NSB bekrefter tyveriet på natt-toget. - Dette er veldig beklagelig. Vi har heldigvis vært skånet for denne typen ran i Norge, sier Mari Øvrebø i NSB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skremmende ranet skjedde på en sovekupé av typen WLAD. Dette er den eldste typen sovekupeer NSB har og er utstyrt med såkalt firkantlåser.

- Vi har nedsatt et prosjekt for å skifte ut disse låsene med mer moderne nøkkelkort. I utgangspunktet er det ikke lettere å bryte seg inn i sovekupeer av denne typen, men vi kan ikke se bort fra at en del av nøklene til låsene har kommet på avveie i årenes løp. Dette er imidlertid det første tilfellet av et slikt tyveri i år. Vi hadde et liknende ran i fjor, men heldigvis er dette sjeldent, opplyser Mari Øvrebø til Dagbladet.

De sju passasjerene anmeldte tyveriet umiddelbart når nattoget ankom Oslo ved halv åttetida fredag morgen, men etterforskningen starter først i morgen.

- Vi kjenner ikke til slike episoder i Norge. Imidlertid er det en kjent metode i andre land i Europa at ofrene blir gasset og rundstjålet mens de sover. Når de våkner, tunge i hodet, er alt av verdisaker fjernet. Det er spesielt bobiler og campingvogner som har vært mål for denne typen ran, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Hilde Walsø, til Dagbladet.