Vil skifte Oslos navn til Medina

Radikal islamistisk gruppe avslører planene for islamistisk verdensrevolusjon. Danmark og Norge er sentrale land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av lederne for det islamistiske partiet Hizab Altahrir (Det islamske befrielsespartiet) Sheik Issam Amira, har kunngjort at Norge og Danmark er mål for en islamsk revolusjon i Europa. Det skriver den kristne avisa Norge IDAG.

Amira kunngjorde i forrige uker sine planer på tempelplassen i Jerusalem.

Etter den islamske revolusjonen er planen å endre navnet på Oslo til Medina, skriver den israelske avisa Arutz.

Start i Danmark

Danmark skal være et springbrett for revolusjonen.

- Muslimene i Danmark utgjør kun tre prosent av befolkningen, men alikevel utgjør de en trussel mot det danske kongerikets fremtid. Det er ingen overraskelse at de i Medina utgjorde mindre enn tre prosent av befolkningen. Men det lyktes dem å endre styret i Medina, sa Amira.

- Det er ingen overraskelse at det har lykkes våre brødre i Danmark å bringe islam til alle hjem i det landet. Allah vil gi oss seier i deres land til å opprette en islamsk revolusjon i Danmark, fortsatte han.

Rekrutterer

Ifølge Arutz har partiet nettverk i de fleste vesteuropeiske land. Hizab Altahrir har som mål å innføre sharialovgivning over hele verden og opprette en muslimsk verdensstat med Jerusalem som hovedstad. Det skal kjempes hellig krig for å spre islam til Europa og Norge. Ifølge bloggen Jihad Watch er Hizab Altahrir bedre kjent under navnet Hizb-ut-Tahrir.

Og etter Danmark skal partiet fortsette revolusjonen i Oslo.

- De vil kjempe mot sine skandinaviske naboer for å underlegge seg landet. I neste faste vil de kjempe en hellig krig for å spre islam til resten av Europa, til det spres seg til den opprinnelige Medina hvor de to byene skal forenes under islamsk flagg, sa Amira i talen.

Hizab Altahrir driver i følge avisa aktiv rekruttering av nye medlemmer og holder jevnlig taler blant annet i Jerusalem. Tusenvis av palestinske ungdommer har deltatt i partiets ungdomsbevegelse. Partiet satte nylig opp et banner med påskriften «Revolusjon er en gudommelig kommando» ved tempelplassen.

I Danmark er i Stats- og utenriksministeren og Politiets Etterretnings Tjeneste (PET) informert om saken.