Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil skifte ut Sponheim

Flere fylkeslag på Vestlandet og Sørlandet krever et lederskifte i Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire-fem fylkesledere i Venstre har i helga arbeidet intenst med et alternativ til valgkomitéens forslag. Etter det Aftenposten erfarer, ønsker fylkeslederne helt andre navn i Venstres ledertrio enn dem som valgkomiteen har innstilt.

- Vi er på et tidlig stadium i prosessen, men det kan munne ut i et felles forslag fra fire-fem fylkespartier, bekrefter fylkesleder Ove Paulsen i Møre og Romsdal Venstre.

Fylkeslederne ønsker seg tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger som ny leder og vil beholde Gunnar Kvassheim som 1. nestleder. Kvassheim sitter nå som nestleder, men er av valgkomiteen bare foreslått som sentralstyremedlem.

Som 2. nestleder ønsker opposisjonen Hanne Hansson, fylkesleder i Aust-Agder og landsstyremedlem i partiet.

- Jeg kan bekrefte at jeg er blitt spurt, og jeg har sagt meg villig til å stille som nestlederkandidat, sier Hansson.

Guro Fjellanger sier imidlertid til Aftenposten at hun ikke er aktuell som lederkandidat. Dermed kan det bli et problem å skaffe en alternativ lederkandidat til Sponheim. Det kan føre til at fylkeslederne vil konsentrere seg om å få inn sine folk i nestleder-jobbene - og la Sponheim styre i to år til.

NTB

Hele Norges coronakart