Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil skilles

Ladan og Laleh skal skilles. Operasjonen kan koste begge to livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siamesiske tvillingparet Ladan og Laleh Pareh er fast bestemt på å la legene forsøke å skille dem fra hverandre i en historisk operasjon i juli. De vet at operasjonen kan ende med døden for dem begge.

De to 29 år gamle jentene skal etter planen atskilles ved Raffles-sykehuset i Singapore den første uka i juli. Operasjonen kan vare i fire dager og vil bli historisk hvis både Ladan og Laleh overlever - ja, ifølge legene er operasjonen historisk også hvis bare én av dem overlever.

- Vi tror Gud vil hjelpe oss gjennom dette. Vi går i gymnastikksalen hver dag for å trene oss opp fysisk, og vi tenker positivt, det er svært viktig at vi tenker positivt, sier Laleh ifølge nyhetsbyråene AFP og DPA.

Kirurgen som skal lede operasjonen, Keith Goh, greide i 2001 å skille et siamesisk tvillingpar fra Nepal. Men dette paret var småbarn, og Goh har gjort det klart for Ladan og Laleh Pareh at det både er vanskeligere og farligere å skille voksne siamesiske tvillinger.

Laleh og Ladan er innforstått med dette, og forsøker å tenke framover til tiden etter operasjonen. De har lagt framtidsplaner for et liv hver for seg: Ladan vil gjerne ta en juridisk utdannelse, mens Laleh helst vil bli journalist.

(NTB)

HELLER DØ ENN Å LEVE SAMMEN:</B> På en pressekonferanse i Singapore i dag sier de siamesiske tvillingene at de velger operasjon, selv om de vet at begge to kan dø under forsøket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media