- Vil skrape ham opp

Ekspert Hilmar Mjelde mener at Demokratene nå vil forsøke å ødelegge president Trumps gjenvalgssjanser. Mens ekspert Svein Melby mener at Republikanerne ble presset opp i et hjørne i natt.

RIKSRETT: Aldri før har en amerikansk president blitt fjernet fra makten, og kun to andre er blitt stilt for riksrett. Dette blir prosessen videre for den tidligere realitystjernen, som risikerer å ikke få stilt til gjenvalg. Video: AP/CNN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidlig onsdag formiddag vedtok Senatet reglene for riksrettssaken mot president Donald Trump etter en 13 timer lang maratondebatt. Som ventet ble alle Demokratenes elleve krav blankt avvist.

Dermed ble det avgjort at Senatet seinere i riksrettssaken skal stemme over hvorvidt nye vitner og dokumenter kan innkalles.

I tillegg avviste Senatet Demokratenes krav om å innkalle tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton til å vitne. Bolton har tidligere sagt seg villig til å vitne.

- Hva kan et eventuelt vitnemål fra John Bolton lede til?

- Det vet man ikke ennå. Disse vitnemålene fra Trumps tidligere medarbeidere kan slå begge veier. Men at Trump har vært negativ til å la dem vitne i riksrettsprosessen i Representantenes hus, tyder på at det er frykt for at de kan si ting som er negativt for Trump. I motsatt fall er jeg ganske sikker på at de ikke ville hatt problemer med å la dem vitne, sier USA-ekspert ved Institutt for forsvarsstudier, Svein Melby, til Dagbladet og legger til:

- Jeg sitter igjen med en berettiget mistanke om at et vitnemål fra Bolton kan være negativt for Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer