Vil skrelle ned pensum - og venter bråk

Kunnskapsministeren innfører tre nye tema i alle fag - og får ros av SV.

ALLE NEIGE - MEN BRÅK LIKEVEL:  Lære mer om mindre, er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nye skolemedisin. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
ALLE NEIGE - MEN BRÅK LIKEVEL: Lære mer om mindre, er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nye skolemedisin. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kraftige pensumkutt i alle skolefag må til for å komme bort fra dagens overfladiske læring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røer Isaksen (H).

Røe Isaksen varsler en fullstendig gjennomgang og revisjon av samtlige av dagens skolefag, når han onsdag legger fram en ny stortingsmelding om skolens innhold.

Det viktigste tiltakene er kraftige kutt i antall emner og læringsmål i de ulike fagene.

Dette er i tråd med anbefalingen fra Ludvigsen-utvalget, som før sommeren i fjor fastslo at norsk skole er preget av stofftrengsel og overfladisk læring.

- I dag skal elevene lære så mye i hver fag at lærerne må haste gjennom pensum uten at elevene reelt sett får med seg det de skal, sier Isaksen til NTB.

Han vil ha færre emner og mer dybdelæring for å sikre at elevene har en god nok forståelse for de grunnleggende delene av fagene.

Klar for krangel Statsråden sier han forventer bråk når drakampen om hva som faktisk må ut av pensum, starter.

- Det kommer nok til å bli kontroverser, for selv om alle er enige om at noe må ut, så er ikke alle enige om hva dette noe skal være, fastslår Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer