Vil skrive bok om Hegnar

De siste månedene har tidligere Kapital-journalist Tor Inge Vormedal ligget i offentlig krangel med bladets eier og redaktør, Trygve Hegnar. Nå vil Vormedal skrive bok om den kontroversielle og dyktige milliardæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vormedal har i ni år vært en av Hegnars mest profilerte medarbeidere. Han sluttet i Kapital i fjor høst, etter at Dagens Næringsliv trakk ham inn i en reportasje om gråmarkedsmiljøet på Aker Brygge i Oslo.

Journalisten gikk til sak mot Dagens Næringsliv, etter påstander om at han blandet sammen rollene som journalist og investor.

Han tapte i namsretten i Oslo, men under forhandlingene var det tydelig at det tidligere kollegiale forholdet mellom Vormedal og Hegnar var snudd til gjensidig mistillit og bitterhet.

Samtaler

Bokplanene blir ikke mindre pikante av at Vormedals venn, og Kapital-kollega, Helge Meland, har deltatt i samtaler med Gyldendal forlag om prosjektet.

Meland sa opp jobben som redaksjonssjef i Kapital mens turbulensen i bladet var på det sterkeste i fjor høst, etter å ha jobbet der siden 1985.

Han er imidlertid fortsatt Hegnars nestkommanderende i den daglige driften av Kapital. Først den 1. februar slutter Meland i Kapital, for å lede økonomisatsingen i Nettavisen.

Under rettssaken vitnet Helge Meland, i motsetning til Hegnar, til fordel for Vormedal.

Vormedal, som er bosatt i Haugesund, overnattet hjemme hos Meland under forhandlingene.

Begge journalistene bekrefter overfor Dagbladet at de har vært i samtaler med Gyldendal forlag.

- Trygve Hegnar har en fascinerende livshistorie. Vi har ikke snakket med Trygve om dette, sier Meland.

Verken han eller Vormedal liker at Dagbladet har fått snusen i prosjektet. I går kveld hevdet Meland at han ikke lenger ønsker å gi ut boka.

- En artikkel om dette nå, kan ødelegge hele bokprosjektet, sier Vormedal til Dagbladet.

Ønsker Hegnar-bok

Redaksjonssjef Hans Petter Bakketeig i Gyldendal bekrefter at han har hatt et møte med Vormedal og Meland.

- Ethvert norsk forlagshus, oss inkludert, har i mange år hatt et ønske om å komme i kontakt med personer som kan skrive en biografi om Trygve Hegnar, sier Bakketeig.

Han presiserer at det ikke er skrevet kontrakt, og at det bare har funnet sted et forberedende møte.

Dagbladet fikk i går kveld ikke tak i Trygve Hegnar.

<B>GRANSKES:</B> To av Trygve Hegnars mest betrodde medarbeidere gjennom en årrekke, er i samtaler med Gyldendal for å skrive bok om den kjente blad gründeren og milliardæren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer