Vil skrive om historien til slaver og indianere i USA

Tea Party-bevegelsen i Tennessee er lei av oppdiktet kritikk av USAs historie. Nå vil de undervise studenter i «sannheten» om landet.

SKRIVE OM SKOLEBØKENE: Tea Party-bevegelsen i Tennessee ønsker å endre læreplaner og visse kapitler av skolebøkene for elever - de mener det har vært for mye oppdiktet kritikk mot landsfedrene, The Founding Fathers. Foto: ukjent.
SKRIVE OM SKOLEBØKENE: Tea Party-bevegelsen i Tennessee ønsker å endre læreplaner og visse kapitler av skolebøkene for elever - de mener det har vært for mye oppdiktet kritikk mot landsfedrene, The Founding Fathers. Foto: ukjent. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en pressekonferanse i Nashville tidligere denne uka presenterte medlemmene av Tea Party-bevegelsen i Tennessee forslag til en rekke lovendringer de ønsker å se gjennomført i 2011. 

 Et av forslagene går ut på å endre hvordan amerikansk historie blir undervist - de ønsker gi studenter en opplæring i «sannheten» om USA, skriver den amerikanske avisa Commercial Appeal.  

De har sett seg lei av at amerikansk historie til stadighet assossieres med slaveri og dårlig behandling av indianere. De ønsker seg en historie som heller fremhever det utsøkte arbeidet til de amerikanske landsfedrene:  

- Forvrengelse og vrangvilje - Forsømmelse og direkte vrangvilje har forvrengt historieundervisningen, og USAs karakter. Vi ønsker å pålegge studentene i Tennessee en undervisning i sannheten om vår nasjons historie og egenart ved USAs styresett, heter det i et skriv fra gruppa.  

Dette skal gjøres ved å endre skolenes læreplaner, samt forandre på utvalgte kapitler i lærebøkene.  

Det betyr en omskriving av historien til indianere og slaver i landet.   Et av kriteriene for hva som skal stå i lærebøkene er:  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer