Rødgrønn plattform for Viken

Vil skrote planen for E18

- Vi sier høyt og tydelig nei til regjeringens planer for E18 Vestkorridoren, sier MDGs Viken-topp Kristoffer Robin Haug.

E18 I SPILL: Det rødgrønne fylkesrådet for Viken sier nei til regjeringens planer for E18 Vestkorridoren. Fra venstre Tonje Brenna (Ap) Anne Beathe Tvinnereim (Sp), Camilla Sørensen Eidsvold (SV) og Kristoffer Robin Haug (MDG)
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
E18 I SPILL: Det rødgrønne fylkesrådet for Viken sier nei til regjeringens planer for E18 Vestkorridoren. Fra venstre Tonje Brenna (Ap) Anne Beathe Tvinnereim (Sp), Camilla Sørensen Eidsvold (SV) og Kristoffer Robin Haug (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed er det nytt spill om E18 gjennom Asker og Bærum. Det rødgrønne fylkesrådet i Viken, som i dag la fram sin politiske plattform, godtar ikke motorveiplanene til Vegvesenet og regjeringen.

- Vi sier høyt og tydelig nei til regjeringens planer for E18 Vestkorridoren, sa MDGs Viken-topp Kristoffer Robin Haug da plattformen ble presentert på Skårer gård i Lørenskog tidligere i dag. MDG mener planene er for kostbare og vil føre til mer trafikk og økte klimautslipp.

Trekker støtten

Det nye fylkesrådet i Viken trekker dermed tilbake støtten til prosjektet som fylkestinget i Akershus ga i oktober i fjor.

Da aksepterte Akershus bompengeopplegget for hele strekningen mellom Lysaker og Ramstadsletta, skriver NRK Østlandssendingen.

I den rødgrønne plattformen i Viken står det:

«Det skisserte bompengeopplegget for E18 som har vært på høring fra Statens vegvesen er i strid med lokal enighet i Oslopakke 3, fordi regjeringen vil utvide antall felt inn mot Oslo.

Fylkesrådet i Viken vil derfor ikke være garantist for den skisserte finansieringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer