Vil skyte all ulv i Norge

Emilie Enger Mehl er Senterpartiets stigende stjerne i partileder Trygve Slagsvold Vedums hjemfylke. Hun forteller om fortvilte bønder og mener ulven ikke har noe å gjøre i norsk natur.

ULV, ULV: Emilie Enger Mehl under på valgkampåpning på Ilseng. I sin appell tok hun opp rovdyrproblematikken for bøndene i området. Foto: Javad Parsa / NTB
ULV, ULV: Emilie Enger Mehl under på valgkampåpning på Ilseng. I sin appell tok hun opp rovdyrproblematikken for bøndene i området. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den finsk-russiske ulven vi har i Norge hører ikke hjemme her. Den tar fra oss store verdier. Vi taper mulighet til å produsere mat på norske ressurser, vi får lavere matforsyningsgrad, Norge gror igjen og vi taper kulturarv og tradisjoner vi har tatt vare på gjennom generasjoner, sier Emilie Enger Mehl.

Senterpartiet sparket denne helgen i gang valgkampen i Hedmark og Enger Mehl har en sikker andreplass på stortingslista bak partileder Vedum - som har åpnet gården sin for partifeller og presse.

Vi er også midt i episenteret for en av de mest betente konfliktene i norsk politikk: Hvor mange rovdyr skal vi ha?

Saken er en av de vanskeligste sakene Ap-leder Jonas Gahr Støre må løse hvis han skal ha håp om å få på plass en flertallsregjering med Senterpartiet og SV.

Emilie Enger Mehl mener ulven vi har i Norge ikke hører hjemme her.

- Du vil skyte all ulv i Norge?

- Den hører ikke hjemme her. Situasjonen er nå så ille at det viser hvor umulig det er å ha ulv og beitedyr samme sted, sier Enger Mehl.

Bakgrunnen for konflikten er opprettelsen av en ulvesone i Sør-Øst-Norge tilbake i 2004. Bestandsmålet er fire til seks ynglinger (kull) med ulver i året. Fortvilte bønder - og Senterpartiet - reagerer kraftig på at man de siste åra har ligget over dette målet. Uten at ulven tas ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer