Vil skyte ned kaprede fly

Bråk i Tyskland etter uttalelser fra forsvarsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hvis det ikke er noen andre midler så vil jeg gi ordre om å skyte for å beskytte våre borgere, sier Tysklands forsvarsminister Franz Josef Jung i siste nummer av nyhetsmagasinet Focus.

Uttalelsene dreier seg om hvorvidt myndighetene har lov til å skyte ned kaprede fly som kan bli brukt i et 911-lignende angrep.

En omstridt lov som ville gitt myndighetene lov til å drepe egne borgere for å spare andres liv ble avvist av den føderale konstitusjonsdomstolen i fjor. Nå sliter Angela Merkels koalisjonsregjering med å bli enige om en ny lov, skrive nyhetsbyrået Ap.

Forsvarsministeren vil gjerne ha en juridisk avklaring, men sier allikevel at han vil kunne komme til å gi ordre om å skyte ned kaprede fly som kan være en fare for tyske liv.

Men sosialdemokratene, som utgjør halve samlingsregjeringen, sier den kristelig-demokratiske Jung går for langt.

- For meg er det en helt unik hendelse i historien til tysk føderal jus å at en statsråd sier \'denne kjennelsen angår ikke meg, så jeg vil ikke bry meg om den\', sier Dieter Wiefelspuetz, et sentralt sosialdemokratisk parlamentsmedlem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer