Vil slå Birgittes fetter konkurs

Fetteren til den drepte Birgitte Tengs har ennå ikke betalt de 100 000 i erstatning han skylder hennes foreldre. Nå vil Birgittes mor og far om nødvendig slå nevøen konkurs for å få pengene de har krav på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først må namsmannen sjekke om 23 år gamle fetteren har noen verdier å ta utlegg i, hvis ikke vil foreldrene begjære ham konkurs, opplyser deres advokat John Christian Elden til Stavanger Aftenblad.

Fetterens advokat, Sigurd Klomsæt, hevder at 23-åringen er blakk og har protestert mot utleggsbegjæringen. Dessuten får Birgittes foreldre pengene uansett, fordi staten legger ut.

Den tidligere drapsdømte fetteren ble i Gulating lagmannsrett dømt til erstatning for drapet på kusina Birgitte. Han påkjærte dommen til høyesterett som opprett holdt lagmannsrettens beslutning.

Erstatningsdommen skapte oppsikt i det juridiske miljøet i Norge, fordi fetteren ble frifunnet i straffesaken, men allikevel dømt til å betale erstatning for drapet. Dette fordi søksmålet var sivilt og dermed har en lettere bevisbyrde. I det sivile søksmålet fant lagmannsretten og senere høyesterett det sannsynlig at fetteren hadde begått drapet.

Nå må namsmannen finne ut om det er penger hos 23-åringen.

Advokat Elden til Birgittes foreldre sier til Stavanger Aftenblad at det viktige er ikke pengene, men at fetteren skal gjøre opp for seg for å ha forvoldt deres datters død.