Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Næringsbyråden etter festnatta:

- Vil slå hardt ned på brudd

Etter det Oslo-politiet betegner som den mest hektiske festnatta siden coronakrisen stengte landet 12. mars, er næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) klinkende klar.

VIL SLÅ HARDT NED: Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) forteller at Oslo kommune ikke ønsker å straffe en hel bransje på grunn av at enkeltsteder driver useriøst, men at Oslo kommune kommer til å slå hardt ned på klare brudd. Foto: Sturlason
VIL SLÅ HARDT NED: Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) forteller at Oslo kommune ikke ønsker å straffe en hel bransje på grunn av at enkeltsteder driver useriøst, men at Oslo kommune kommer til å slå hardt ned på klare brudd. Foto: Sturlason Vis mer

- Å gå tilbake til ordinære åpningstider for utestedene var en tillitserklæring til utelivsbransjen og publikum. De fleste utestedene ivaretar smittevernkravene bra, men ikke alle, sier Evensen til Dagbladet.

Natt til lørdag var det duket for den første helgekvelden med normale åpningstider i Oslo siden utelivsbransjen ble rammet av coronatiltakene. Det resulterte i rundt 170 loggføringer hos politiet, hvorav 70 prosent kunne knyttes til ordensforhold, slagsmål og bråk, opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, André Kråkenes, til NRK.

Operasjonsleder Tor Grøttum utdypet overfor Dagbladet og beskrev natta som «svært uheldig» for smitterisikoen.

- Dette er den første helga med vanlige skjenketider på lenge, og vi ser allerede tegn på en normalisering av situasjonen. Vi har sett flere ute på byen, og flere som er lenger ute om natta, sa han.

- På et tidspunkt gikk det i ett.

Vil slå hardt ned

Det var forrige fredag at byrådet besluttet å gjeninnføre normale åpningstider for serveringssteder i Oslo, gjeldende fra mandag. Da sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet at nedstengningen hadde gitt ønsket resultat, men at Oslo kommune ville fortsette å overvåke bybildet og smittesituasjonen dag for dag, og sette inn tiltak hvis nødvendig.

Nå er ikke næringsbyråden nådig.

- Mange av dem som bruker byen oppfører seg som om pandemien er over, sier hun til Dagbladet.

Evensen forteller at Oslo kommune ikke ønsker å straffe en hel bransje på grunn av at enkeltsteder driver useriøst, men:

- Oslo kommune kommer til å slå hardt ned der vi ser klare brudd på smittevernkravene, samt sørge for at disse stenges.

BYVETTREGLENE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterte om coronasituasjonen i Oslo og tiltak gjennom sommeren. VIDEO: NTB SCANPIX Vis mer

Mange unge

Operasjonsleder Grøttum sa til Dagbladet lørdag morgen at nattas bråk imidlertid ikke kom uventet på, og pekte på det fine sommerværet og at en rekke restriksjoner er lettet.

Han kom likevel med en klar oppfordring til foreldre:

- Vi følger at mange foreldre ikke har oversikt over barna sine. Det var svært mange unge ute i natt, og vi ber derfor foreldre ta ansvar. Følg med på hvor barna deres oppholder seg, og ta grep om dere må. Coronakrisen er ikke over, sa han.

Grøttum frykter at natt til søndag kan bli like hektisk som foregående natt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!