Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil slå ned på hundrevis av bukseløse T-banepassasjerer

I dag er dagen.

BRUSSEL: Det skapte oppstuss da T-banepassasjerer stilte i bare undertøyet i Brussel 12. januar i fjor. I dag er det duket for «No pants subway ride» 2015. Foto: REUTERS/Eric Vidal/NTB Scanpix
BRUSSEL: Det skapte oppstuss da T-banepassasjerer stilte i bare undertøyet i Brussel 12. januar i fjor. I dag er det duket for «No pants subway ride» 2015. Foto: REUTERS/Eric Vidal/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over storbyer i hele verden, skjer det i dag noe som etter hvert har blitt en merkelig tradisjon. Tusenvis av passasjerer på T-baner rundt omkring vil gå uten bukser.

Det årlige arrangementet, kalt «No pants subway ride» har siden det ble startet opp i New York i 2002 av gruppa Improv everywhere, vokst seg større og større. Det er det naturlig nok ikke alle som liker.

Skal slås ned på I år arrangeres også begivenheten i Romanias hovedstad Bucuresti, men der har driverne av T-banesystemet sagt at de ikke aksepterer bukseløse passasjerer.

- De som forstyrrer den alminnelige ro og orden vil bli bøtelagt og meldt fra til politiet, sa en talsperson for T-banen fredag, ifølge nyhetsbyrået AP.

På Bucurestis arrangementssider på Facebook er det i skrivende stund 972 personer som har meldt seg på arrangementet. Det gjenstår å se hvor mange som vil møte opp med truslene om bøter og politiinnblanding.

- Tull og tøys Reglene for «No pants subway ride» er ganske enkle. Deltakerne er kledd i vanlige klær - de fleste i vinterjakker og varme klær - men buksa må du la ligge.

De som lar seg friste til å bli med på stuntet på den nordlige halvkule i januarvær, må også holde seg stramme i maska.

Deltakerne avtaler via sosiale medier hvor de skal møtes, og skaper oppstuss og forundring blant medpassasjerer.

- Det hele startet som en spøk med sju karer og har vokst til en internasjonal feiring av tull og tøys, skriver improvisasjonsgruppa som står bak stuntet på sin egen nettside.

Det er, så vidt Dagbladet kjenner til, ikke noen planer om å avholde arrangementet i Norges eneste by med T-bane, Oslo.

Her kan du se hvordan det så ut i fjor, da stuntet ble gjennomført på i overkant av 60 forskjellige T-baner rundt omkring.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.