Vil slå sammen Nesodden og Nittedal med Oslo

Nye storkommuneforslag i dag.

TVANGSEKTESKAP ? Nesoddbåten er navlestrengen mellom Nesodden og Oslo - her til kai ved Aker brygge i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.
TVANGSEKTESKAP ? Nesoddbåten er navlestrengen mellom Nesodden og Oslo - her til kai ved Aker brygge i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nittedal og Nesodden bør bli del av Oslo kommune. Det er anbefalingen fra fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland i Akershus, ifølge Romerikes Blad.

Fylkesmannen vil også anbefale storkommuner på Nedre Romerike og Øvre Romerike som henholdsvis vil ha 135 000 og 55 000 innbyggere, melder avisa.

Anbefalingen blir lagt fram på en pressekonferanse klokka 12 i dag.

Konkret foreslås det at Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum slås sammen til en ny storkommune på Nedre Romerike med 135 000 innbyggere, mens Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal samles på Øvre Romerike til en ny kommune med til sammen 55.000 innbyggere.

I tillegg vil Fylkesmannen at Aurskog-Høland slås sammen med lille Rømskog i Østfold og at Nes og Eidsvoll fortsetter som egne kommuner, ifølge Romerikes Blad.

Ny Drammen storkommune

Fylkesmann Helen Bjørnøy i Buskerud vil slå Svelvik, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Lier sammen med Drammen i en ny storkommune.

Tre av kommunene har sagt nei til sammenslåing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer