Vil slå Schibsted-arving konkurs

Ranssiktede David Toska, en av de etterlyste etter Stavanger-ranet, krever Schibsted-arvingen Harald Undrum slått konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for konkurskravet fra den nå 28 år gamle ranssiktede sosialklienten er et lån på 5 millioner kroner Toska ga finansakrobaten Thomas Øye i 2001, skriver VG.

Pengene ble gitt Øye i form av bunker med pengesedler i en koffert.

Øye-vennen Harald Undrum underskrev lånepapirene og stilte som kausjonist for sin venn. Dermed mener Toska at Undrum må stå ansvarlig, etter at det i fjor ble klart at Øye ville misligholde lånet.

Saken havnet i Asker og Bærum tingrett i fjor høst, hvor en rekke navn og forbindelser ble trukket fram - personer som nå er sentrale i etterforskningen av Stavanger-ranet.

Kravet fra Toska ble avfeid i tingretten, som i knusende ordelag beskrev de 5 millionene som utbytte fra en kriminell handling, et utbytte Toska ifølge retten ønsket å hvitvaske.

Toska, som hevder han selv hadde lånt pengene, påklaget avgjørelsen, og saken skal etter planen opp i Borgarting lagmannsrett torsdag. Men det er lite trolig at etterlyste Toska vil vise seg der.

- Toska har fått innkalling, så får vi se om han dukker opp, sier Toskas advokat Rune Berg til VG.

Ved siden å være siktet og etterlyst for Stavanger-ranet, er Toska tiltalt for et bankbokskupp i Gjensidige NORs filialer på Bryn i Oslo, der gjerningsmennene fikk med seg rundt 20 millioner kroner.

Toska er også tiltalt for å ha boret seg igjennom taket på Norsk Medisinaldepot i Oslo, i et mislykket forsøk på å stjele 840.000 narkotiske tabletter.

(NTB)

ETTERLYST: Ranssiktede David Toska.