Vil slåss hardt for rus-penger

SVs helsepolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkildsen, krever et massivt løft i rusomsorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg er ingen nikkedokke. Jeg kommer ikke til å holde kjeft hvis vi ikke får gjennomslag i statsbudsjettet, sier Thorkildsen til Dagbladet.

I går vasket Hans Christian Aamdahl Finstad (53) Skippergata i Oslo rein for sprøyter og sigarettsneiper. Etter at «Plata» ble stengt for de narkomane, er stedet blitt beryktet for salg og kjøp av narkotika.

Men ikke alle narkomane kaster sprøyter. Noen plukker dem også opp. -  Å jobbe istedenfor å tigge gjør noe med deg. Det gir deg selvfølelsen tilbake, sier Finstad til Dagbladet.

Finstad forteller at han har klart å bli rusfri etter at han begynte å jobbe for lavterskeltilbudet «Lønn som fortjent» i regi av Kirkens Bymisjon. Tilbudet har i dag over 107 registrerte arbeidere, og for mange av byens rusmisbrukere er det et kjærkomment tilbud. Men nå kan det være slutt.

Uten videre finansiering vil ikke Kirkens Bymisjon kunne videreføre det ett år gamle tilbudet. Det har fått Inga Marte Thorkildsen til å reagere. Hun krever nå at den rødgrønne regjeringen finner penger til prosjektet i det nye statsbudsjettet.

Thorkildsen mener at den nye regjeringen også må få på plass en forpliktende opptrappingsplan for rusomsorgen.

Hun vil blant annet etablere en nasjonal standard for institusjoner og tiltak innenfor rusfeltet.

TRO TIL: I går ryddet Inga Marte Thorkildsen (SV) Skippergata i Oslo sammen med bl.a. Hans Christian Aamdahl Finstad fra lavterskeltilbudet «Lønnn som fortjent». Foto: Hans Arne Vedlog
TRO TIL: I går ryddet Inga Marte Thorkildsen (SV) Skippergata i Oslo sammen med bl.a. Hans Christian Aamdahl Finstad fra lavterskeltilbudet «Lønnn som fortjent». Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer