Vil slette ulandsgjeld

- Nok er nok! sa rapperen Angelica Brenne fra scenen foran Stortinget i ettermiddag. Sammen med en rekke aktivister trosset hun regnbygene og demonstrerte for sletting av ulandsgjelda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en maratonaksjon foran Stortinget samlet aksjonen Slett U-landsgjelda (SLUG) inn underskrifter for sletting av ulandsgjeld.

- Vi vil gjøre om engasjementet på grasrota til politisk innflytelse. Hittil har man presset fram 100 milliarder i gjeldslette, men dette er bare en tredjedel av gjelda vi krever slettet, sier aksjonsleder Petter Hveem til Dagbladet.no.

- Gjeldsarbeidet vi startet i 1992 kunne kulminert med Stortingets gjeldsplan i 1998, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier Hveem.

Underskriftskampanjen pågår i 140 land og nærmer seg 20 millioner innsamlede underskrifter, 50 000 av dem er norske. Målet er å slå verdensrekorden på 22 millioner. Den internasjonale gjeldskampanjen er en bred kampanje med kjendiser som Paven og Bono i U2 i spissen.

Kravene til myndighetene er en betingelsesløs sletting av ulandsgjelda. Neste korsvei for SLUG-aktivistene er G8-møtet i Japan i juli. Hveem er tror aksjonen kan oppnå ytterligere resultater:

- Gjeldssletting er en moralsk lada sak. Det er vanskelig å argumentere mot at det skal gjøres noe, når land bruker dobbelt så mye på gjeldsbetjening enn det de kan bruke på viktige områder som helse og utdanning, sier Hveem.

<B>MOT ULANDSGJELD: Rapperen Angelica Brenne.