Vil snakke med Clinton om nybyggerne

GRAND HOTEL (Dagbladet): Yassir Arafat vil vente og se om det er substans i forhandlingsresultatene før han sier seg rede til nye Camp David-forhandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Yassir Arafat møtte statsminister Kjell Magne Bondevik i dag ettermiddag, stilte de for et samlet pressekorps på Grand Hotel.

- Vi er ikke klare for en nye Camp David-forhandlinger nå, sier Yassir Arafat til Dagbladet. Det spørsmålet får vi ta stilling til når vi ser om det er substans i resultatet fra forhandlingene, sier Arafat.

Forsonlig tone

Det palestinske presidenten la an til en forsoling tone overfor for Israels statsminister Ehud Barak.

- På samme måte som jeg omtalte tidligere statsminister Yitzhak Rabin som partner, slik vil jeg også omtale Barak. Etter at Barak sa han ville følge i Rabins fotspor, føler jeg at vi alle nå er innstilt på å gi fredsprosessen den sjansen den trenger.

Vil diskuterte nybyggerpolitikken

Arafat sier at han nå vil ta opp spørsmålet om nybygging i de okkuperte områdene med president Bill Clinton. Nybyggingspolitikken i de okkuperte områdene og spørsmålet om Jerusalems stilling er to av hovedtemaene for fredssamtalene i forkant av morgendagens minnehøytidelighet over avdøde statsminister Rabin.

<B>FORSIKTIG OPTIMISME:</B> Arafat tror freden har fått en ekstra sjanse.