Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler ny Hagen-brifing:

- Vil snakke om ting vi ikke har snakket om før

I morgen vil Øst politidistrikt holde en ny pressebrifing i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen.

FORSVANT: Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble bortført mot sin vilje. Foto: Privat
FORSVANT: Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble bortført mot sin vilje. Foto: Privat Vis mer

Om få dager er det åtte måneder siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

I dag inviterer Øst politidistrikt til en ny brifing i Lørenskog-forsvinningen. Pressebrifingen skal finne sted på Skedsmo politistasjon i morgen klokka 12.

Ny informasjon

- Vi får fremdeles mange henvendelser om saken, og kaller derfor inn til en pressebrifing for å gi dere en status på noen sentrale spørsmål i etterforskningen før sommeren, heter det i pressemeldingen til politiet.

Politiet opplyser til Dagbladet at de vil snakke om sentrale spørsmål i saken som mange har vært opptatt av.

- Vi vil komme med en statusoppdatering og snakke om ting vi ikke har snakket om før.

Forsvant i fjor

Hagen, som er gift med milliardær og investor Tom Hagen, forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Politiet holdt forsvinningssaken hemmelig fram til januar i år, da de trengte hjelp fra offentligheten for å komme seg videre i saken.

Det er fremmet krav om ni millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av de antatte gjerningspersonene.

Siden Hagen forsvant 31. oktober, har det bare ved tre anledninger vært kontakt med de antatte gjerningspersonene. Dette har skjedd i form av digitale meldinger - sist gang i februar.

Verken familien eller politiet skal ha mottatt livsbevis.

FJELLHAMAR: Politiet søkte med hund i Langvannet mandag 29. april i forbindelse med at Anne Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i oktober 2018. Reporter: Amanda Walnum. Video: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Avlyste jakt på etterlyste menn

Det kommer stadig nye drypp med informasjon fra politiet om forsvinningssaken. I mai innrømmet politiinspektør Tommy Brøske overfor Dagbladet at politiet opplever at rykter påvirker politiets etterforskning. Blant annet kommer det informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

I begynnelsen av juni avlyste politiet jakten på to etterlyste menn som ble observert i nærheten av Futurum-bygget, Tom Hagens arbeidsplass, samme morgen som hans kone forsvant. Da fortalte Brøske til Dagbladet at politiet rettet innsatsen vekk fra de to mennene, og mot andre oppgaver.

- Vi gjennomfører nye avhør. Dette gjøres kontinuerlig, og omhandler blant annet kartlegging av kjøretøy, og informasjon og oversikt over nærområdet ved Sloraveien, sa han.

I juni ble det også kjent at Hagens mobiltelefon ble funnet kort tid etter at hun angivelig ble bortført. Det kom også fram at politiet er mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen.

Brøske har også fortalt til NRK at politiet mener Hagen ble fraktet vekk fra sitt hjem i en bil.

Ville ikke svare

Men fortsatt er det mange kort politiet holder tett til brystet. I et nylig intervju med Dagbladet, var det flere spørsmål Brøske ikke ville svare på.

Blant annet ville han ikke kommentere tiltak rundt familiens sikkerhet, hva politiet gjorde på familiens hytte på Kvitfjell, om det har vært spor etter kamp på badet i huset eller om hvem hun pratet med på telefonen dagen hun forsvant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling