Vil snu opp ned på livet

President Bill Clinton lovte i går dyrt og hellig, med hele nasjonen som tilskuere, å forandre sin livsførsel. At ansvaret for nasjonen og familien skal bli sterkere enn driftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis min anger er oppriktig, og hvis jeg kan ha både en såret sjel og et sterkt hjerte, da kan noe godt komme ut av dette, både for landet, meg selv og min familie, sa en tydelig rørt Clinton under et bønnemøte med religiøse ledere i går.

- Svært kåt

Med disse ordene lovte Bill Clinton å legge om stilen. Han ba om Guds hjelp til å leve slik han egentlig ønsket. Underforstått: ikke slik har har levd til nå.

Men Bill Clinton har i mange år visst at det var mange mennesker som jaktet på historien om hans utroskap. Hvorfor greide han likevel ikke å holde seg unna den 21 år gamle praktikanten i Det hvite hus, Monica Lewinsky? Er driftene sterkere enn fornuften for verdens mektigste mann?

- Clintons tilstand er ikke sykelig. Han er ingen sex addict, en destruktiv slave av sine drifter. Men trolig er han en svært kåt mann, sier androlog Ken Purvis.
- Ut fra det jeg har sett, og den erfaring jeg har med å behandle mannlig seksualitet, vil jeg si at Bill Clinton har hyperaktiv seksuell lyst. Jeg vil tro han er konstant kåt, jakter aktivt på sex, og tar det han får, sier Purvis.

Typisk mann

Purvis sier at Clintons oppførsel i går er typisk for menn som er tatt i utroskap men gjerne vil fortsette ekteskapet.

- Forskjellen er at han ikke bare må be sin kone og sitt barn om tilgivelse. Han må også be hele det amerikanske folk om tilgivelse, sier Purvis.

Men det er ikke bare ønsket om tilgivelsen som er typisk.

- Bill Clinton lever også et liv fullt av fristelser. Han er omgitt av seksuelle groupies, som hele tida vil flørte med denne mannen som utstråler makt. Han har vært naiv, slik mange menn er, sier Purvis.

- Makt og sex er svært intimt forbundet, det er et historisk faktum, sier sexolog Berthold Grünfeldt.
- Driftene er ofte sterkere enn kulturen. Det var det poenget Freud oppdaget, og som gjorde ham til en sivilisasjonspessimist, sier Grünfeldt.

<b<KONTSTANT KÅT Slik beskriver androlog Ken Purvis USAs president Bill Clinton. Nå lover presidenten å snu opp ned på livet sitt.