Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil søke asyl

Mannen som skapte panikk blant passasjerer på en buss på søndag er fra Burundi. Han vil søke asyl i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen ble pågrepet etter å ha skremt opp passasjerene som var på vei mot Stockholm.

Passasjerene reagerte på at han fiklet med en stoppeklokke og trykket bibelen mot brystet.

Bussjåføren slo alaram og fikk beskjed av politiet om å stanse bussen. Etter at passasjerene hadde gått av, stakk mannen av. Helikoptere ble satt inn i jakten på mannen som ble pågrepet i et villastrøk utenfor Askim.

Redd politiet

- Han sier at han stakk av fordi han er redd for politiet, sier politiadvokat Hilde Bøch i Follo politidistrikt til Dagbladet.no. Mannen er fra det krigsherjede Burundi og har i avhør oppgitt at han har opplevd ting i hjemlandet som gjør at han er redd for politiet

- Han har oppgitt at han kom fra Danmark i går natt, men kan ikke gjøre rede for hvorfor han plutselig befant seg på en buss til Stockholm, sier Bøch. Mannen vil ikke oppgi navn og har ingen identitetspapirer på seg.

Ikke enig

Mannen er ikke enig i at han har oppført seg mistenkelig. Han mener passasjerene på bussen til Stockholm ikke hadde noen grunn til å være redde.

- Mannen vil sitte i varetekt til i morgen. Vi har undersøkt at han ikke har våpen på seg. Vi får undersøke i morgen hvorvidt han virkelig vil søke asyl, sier Bøch.

SKREMT:</B> Venninnene Cecilia Aamstad Hem (t.h) og Åshild Stav (t.v) ble skremt av mannen. De var på vei til Oslo da de måtte evakuere bussen. Sammen med dem var også svenske Josefin Larsson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media