Vil sone med «Danmarks farligste» - dette kan bli Peter Madsens fengselshverdag

I Herstedvester fengsel soner tolv personer livstidsdommer. Peter Madsen kan bli nummer 13.

DØMT: Onsdag ble Peter Madsen dømt for drapet på Kim Wall. Han anket dommen på stedet. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB Scanpix
DØMT: Onsdag ble Peter Madsen dømt for drapet på Kim Wall. Han anket dommen på stedet. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag ble den danske oppfinneren Peter Madsen dømt til livstid i fengsel av København byrett for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. I tillegg ble han dømt for seksuell mishandling og likskjending.

Madsen, som bare har erkjent likskjendingen, valgte å anke dommen på stedet.

Om landsretten, tilsvarende lagmannsretten i Norge, tar den samme beslutningen, vil han sannsynligvis sone blant Danmarks farligste.

Herstedvester fengselSiden 12. august i fjor har Peter Madsen levd alene i en fengselscelle i Vestre fengsel. Han har hatt besøks- og brevkontroll, og har bare hatt møter med sin forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark.

Tiden framover kommer han til å tilbringe i samme fengsel, i påvente av at Østre Landsrett skal ta opp saken. Dette vil sannsynligvis skje innen to til tre måneder.

Tar landsretten samme beslutning som København byrett, er det sannsynlig at Madsen vil sone i sikkerhetsfengselet Herstedvester i utkanten av København. Der soner noen av Danmarks farligste fanger, skriver Expressen.

AmagermannenAmagermannen, som soner i fengselet, skal ha inspirert Peter Madsen til å plante falske spor i saken om Kim Walls død, antydet aktor Jakob Buch-Jepsen under rettssaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer