Vil sone sammen

Per og Veronica Orderud ønsker ikke å se dommerne i øynene når retten på fredag avgjør hvor mange år de må sitte i fengsel. Uansett hvor lang straffen blir, håper de å sone sammen i Skien kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronicas advokat Heidi Ysen sender nå en forespørsel til Skien fengsel, der hun ber om at ekteparet får sone sammen.

- Jeg har fått tillatelse fra Pers forsvarere om å sende en felles forespørsel, sier Heidi Ysen til Dagbladet.

Per Orderud har tidligere sonet på Hamar, og i det siste på Ullersmo landsfengsel, før han ble lagt inn på sykehus på grunn av psykiske problemer. Veronica Orderud sitter på Bredtveit kvinnefengsel i Oslo.

Ikke vurdert

- Veronica håper en overflytting kan skje så fort som mulig, slik at hun kan få møte ektemannen igjen, sier Ysen.

Ekteparet har ikke sett hverandre siden de var sammen i rettssalen på Åråsen.

Ifølge Ysen orker verken Per eller Veronica å møte når dommen faller på fredag. Trolig vil de ikke få treffe hverandre før de eventuelt blir flyttet.

- Vi har foreløpig ikke vurdert muligheten for en framstilling der de to kan møtes. Nå håper vi bare at overflyttingen skal skje så raskt som mulig, sier Ysen.

Ulike avdelinger

Selv om de får sone i samme fengsel, betyr ikke det at de får leve sammen som ektepar flest. Per må sone på en avdeling for menn, mens Veronica må være i en kvinneavdeling.

- De er klar over at de ikke vil komme til å få mye tid sammen. I verste fall får de bare lov å møtes en time i uka, sier Ysen.

Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød vil begge møte i retten fredag, bekrefter advokatene Tor Kjærvik og Morten Kjensli.

  • Opplesning av dommen i Orderud-saken skjer i Hamar tinghus fredag klokka 14.
TIL SKIEN? Per og Veronica Orderud.