Vil sparke dårlige lærere

Byråd i Oslo Sylvi Listhaug (Frp) er selv utdannet lærer. Men hun følte seg aldri skikket til å lære 6-åringer å lese og skrive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 16.00 i dag stiller Sylvi Listhaug til nettmøte på Dagbladet.no. Send inn spørsmål nederst i denne saken.- Jeg kunne ha gjort akkurat den samme jobben i klasserommet uten lærerutdannelsen. Det var nærmest fire totalt bortkasta år, og jeg turte ikke å ta på meg ansvaret for å lære små barn å lese og skrive etter endt utdanning, sier Sylvi Listhaug (30).

I to år har hun vært byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo. Hun føler seg langt mer kvalifisert til å styre den kanskje tyngste byrådsavdelingen i landets hovedstad enn å være lærer i grunnskolen.

Pugge og gulpe

- De fire årene på lærerutdanningen var forferdelig kjedelige. Det vi lærte hadde ingenting med det å stå bak et kateter i et klasserom å gjøre, det var bare som å ta videregående skole en gang til. Alt handlet om å pugge inn stoff, og så gulpe det opp igjen, sier Listhaug.

Hun startet på lærerutdanningen i 1996, og var ferdigutdannet i 2000. I mellomtida har utdanningen bare gjennomgått små endringer, ifølge Frp-politikeren.

- Jeg trodde at det var naturlig at vi skulle lære oss å undervise når vi gikk på lærerskolen. Men det vi stort sett drev med i pedagogikktimene, var å lese side opp og side ned om gamle tenkere som var totalt irrelevant for hverdagen i skolen, forteller Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer