Vil sparke konsernledelsen

Sveriges frittalende næringsminister Bjørn Rosengren jobber for å fjerne den sittende ledelsen i Telia/Telenor-konsernet. Det skal skje innen fredag, ifølge ubekreftede meldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det svenske nyhetsbyrået TT som kommer med de oppsiktsvekkende påstandene. Senest i går avviste Tormod Hermansen at hans dager som konsernsjef er talte. Under den svenske næringskomiteens møte i Riksdagen i dag skal Rosengren ha sagt at han jobber for å fjerne ledelsen. TT melder at statsråden også skal ha begynt å se seg om etter passende kandidater.

Det ble visstnok ikke diskutert personspørsmål under møtet i Riksdagen, men Rosengren ga ifølge TTs kilder uttrykk for at det blir «meget vanskelig» for ledelsen å bli sittende.

Det må utskiftninger til både i konsernledelsen og i styret. Forandringer må skje raskt, helst før fredag, skal Rosengren ha sagt, melder NTB.

Nytt styre

- Det vil ikke være urimelig om det utnevnes et nytt styre for det fusjonerte tele-selskapet, sa nestformann i Telianor, Arnfinn Hofstad, under en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermidddag.

Hofstad innrømmer at det nåværende styret ikke har klart å få i stand en konstruktiv dialog. Han understreker imidlertid at det er eiernes privilegium å sette sammen styret.

På spørsmål om han selv ville trekke seg, svarte Hofstad at det kanskje ikke ville bli nødvendig. Selv er han av den oppfatning at hele fusjonen bør avblåses.

- Hvis vi ikke nå står på krav om oppløsning av fusjonen, kan vi komme til å sitte med skjegget i postkassen. Vi må splitte det opp. Det kommer ikke noe godt ut av det, sa Hofstad til Aftenposten tidligere i dag. (Dagbladet :på nettet)