Vil sparke kritiske mediefolk

ROMA (Dagbladet): Italias nyvalgte statsminister Silvio Berlusconi vil bli Italias mediehersker, og sparke «venstrevridde» medarbeidere i de statseide TV-kanalene. Det vil gi ham kontroll over 90 prosent av nyhetssendingene i alle italienske TV-kanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Berlusconi og hans våpendragere i koalisjonen Frihetens hus har lenge klaget over at dekningen av Berlusconi i de statseide kanalene Rai Uno, Rai Due og Rai Tre har vært venstrevridd, og gitt en skjev dekning av Berlusconis valgkamp.

Styreformannen i Rai, Roberto Zaccaria, har allerede sagt at hans situasjon er blitt uholdbar etter at Berlusconi har stemplet ham som en «venstrevridd militant». Han vil gå av et år før hans periode utløper. Ifølge politiske observatører vil Rais generaldirektør Claudio Cappon og styremedlemmet Vittorio Emiliani få sparken hvis de ikke trekker seg frivillig.

Frykter for jobben

Journalistene i de statseide kanalene, som er redde for å miste jobbene sine, skal i betydelig grad ha tonet ned sin skepsis overfor Berlusconi i sendingene.

Faren for at TV-medarbeiderne kan få sparken blir imidlertid møtt med et skuldertrekk av de fleste italienere.

- Det er ikke tvil om at det blåser en positiv Berlusconi-vind over Italia, sier direktør Gianni Bonvicini i Istituto Affari Internazionale til Dagbladet.

- Slagordkamp

- Det er likevel få indikasjoner på hvordan den nye regjeringen vil opptre. Valgkampen besto i hovedsak av slagord og ekstreme løfter, med lite debatt om substans. Vi venter likevel at Berlusconi vil endre Italias EU-politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer