Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sparke politimann - en gang til

Politimester tilbake etter ferie med omkamp på egen tabbe.

 NY RUNDE:  Den "løsmunnede" politimannen  Stein-Robin Kleven Bergh  vil bli avskjediget på nytt, varsler sjefen hans, politimester Tormod Bakke, på første arbeidsdag etter ferien. Foto: Privat.
NY RUNDE: Den "løsmunnede" politimannen Stein-Robin Kleven Bergh vil bli avskjediget på nytt, varsler sjefen hans, politimester Tormod Bakke, på første arbeidsdag etter ferien. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Hedmark har bestemt seg for å fremme en ny avskjedssak mot politimannen som kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg et «krapyl».

Onsdag ble det kjent at politiets sentrale ansettelsesråd hadde besluttet at avskjedigelsen av politimannen Stein-Robin Kleven Bergh skulle oppheves. Grunnen var saksbehandlingsfeil, gjort av politimesteren selv.

Nå sier politimester Tormod Bakke til avisa Glåmdalen at han har bestemt seg for å fremme oppsigelsessaken på nytt.

- Grunnlag som tidligere - Jeg mener det nå som tidligere er grunnlag for avskjedigelse, sier han.

Bergh - som også er Frp-politiker - kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for et «krapyl» i et innlegg på Facebook og anklaget ham for å spre løgner om Frps politikk.

Politimesteren i Hedmark ville sparke politimannen med begrunnelsen at oppførselen svekket tilliten til politiet.

- Neppe noe særlig nytt Begge parter skal nå legge fram sine synspunkter på nytt, men Bakke regner ikke med at det vil komme fram noe særlig nytt.

- Denne saken er ganske fyldig og kjent allerede, sier han til Glåmdalen.

Det er ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt som får saken på sitt bord. Når det lokale rådet har fattet sin beslutning, vil saken igjen kunne ankes videre til politiets sentrale ansettelsesråd.

Politimesteren fikk vite at politiets sentrale ansettelsesråd hadde annulert avskjedigelsen da han gikk på flyet etter ferie torsdag. Og ferdag startet han på jobb igjen med å varsle omkamp mot polititjenestemannen, som i flere år har tjenestegjort ved lensmannskontoret i Eidskog.

(NTB/Dagbladet).