Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sperre barn inne

Politimester i Oslo, Ingelin Killengreen, vil ikke nøle med å sperre kriminelle barn inne. - Fengselsstraff kan få unge forbrytere ut av den kriminelle løpebanen før det er for seint, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tvangsinngrep overfor barn er ofte til deres eget beste. Mange unger som står førstegangstiltalt for ran har ofte en lang rekke kriminelle forhold bak seg, sier Ingelin Killengreen.

- Når politiet først kommer i kontakt med dem, har de allerede beveget seg langt ut på kriminalitesspiralen, mener politimesteren.

Onsdag presenterte Oslo-politiet en rapport som viser gjerningsmannens alder sett i sammenheng med hvor i verden ranere og voldsmenn kommer fra.
Ifølge politimesteren selv vekker tallene bekymring. Halvparten av alle ranere i Oslo er under 20 år. 14 prosent var 15 år eller yngre. Fire av fem hadde fremmedkulturell bakgrunn.

- En stor del av forbrytelsene utført av barn må knyttes til gjengvirksomhet. Her jobber vi aktivt for å blinke ut lederne og å splitte opp gjengene, sier Killengreen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling