Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil spraye dødsmygg

Helsemyndighetene i New York skal i dag spraye deler av bydelene Brooklyn og Queens med insektsmiddel. Årsaken er at en dødelig mygg er oppdaget i Central Park i millionbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myggen er bærer av et virus, kjent som encefalittviruset. Dette viruset kan ramme mennesker og føre til hjernebetennelse. Da myggen med det dødelige viruset ble oppdaget ble det raskt slått alarm i New York. Deler av Central Park ble stengt, og en utendørskonsert med filharmonien i New York ble avlyst i frykt for at noen av de flere tusen publikummerne skulle bli smittet, melder CNN.

I fjor døde sju mennesker, og over 60 ble sjuke etter at et lignende virus ble oppdaget i «The Big Apple». Viruset kan smitte gjennom fugler. Sju fugler som ble fanget i Central Park i sommer har alle vært bærere av det dødelige viruset. Symptomer hos mennesker som er smittet av encefalittviruset er hodepine og kløe, men i alvorlige tilfeller kan viruset også gi høy feber, kramper, mennesker kan falle i koma og i verste fall død.

(Dagbladet.no)

VIL SPRAYE MOT DØDSMYGG: Helsemyndightene i New York vil i dag spraye i bydelene Queens og Brooklyn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media