Vil stå på ski ned Mississippi

Fridtjof Nansen gikk på ski over Grønland, Børge Ousland over Antarktis. Nå vil to australiere stå på vannski ned Mississippi i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De australske brødrene Brødrene Brenton og Sean McGrath har en misjon. Sammen skal de skal stå på vannski ned den berømte elva for å samle inn penger til kampen mot blodkreft, skriver nyhetsbyrået AP i dag.

Ekspedisjonen starter i morgen i tvillingbyene Minneapolis og St. Paul i staten Minnesota. De to brødrene regner med å bruke seks dager på den 2900 kilometer lange turen. De regner med å nå fram målet - Mexicogulfen på USAs østkyst.

Racet kan bli en stor utfordring for Brenton, som ble kurert for sin blodkreft for noen år siden.

- Jeg er i mitt livs beste fysiske form, sier Brenton.

I 80 kilometer i timen og pause hver andre time for å hvile og fylle drivstoff, vil de suse ned den berømte elva. Iført utstyr som gjør det lett å naturen gå sin gang når de skal kvitte seg med enkelte kroppsvæsker og drikkeflasker montert på drakten.

I 1996 sto McGrath-brødrene og en venn på ski ned den 2100 kilometer lange Murray River i Australia. Da brukte de 26 timer, som er verdensrekord. Nå ligger det altså an til en ny verdensrekord.

FLATT SKITERRENG: Nå skal to australske brødre stå på vannski ned USAs mest kjente elv, Mississippi.