Vil stagge barnevold med portforbud

LONDON (Dagbladet): Statsminister Tony Blair kan komme til å ty til drastiske tiltak for å stoppe den økende kriminaliteten blant unge i Storbritannia. Nå vurderes det portforbud for unge under 16 år. Dette for å stagge barnevolden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er flere tragiske voldssaker den siste tida, der blant annet den ti år gamle skolegutten Damilola Taylor ble stukket ned og drept i den hardt belastede bydelen Peckham i Sør-London. Etterforskningen her pågår for fullt, uten at noen er arrestert eller mistenkt for ugjerningen som skjedde da Damilola var på vei hjem fra biblioteket en sein ettermiddag. Episoden har fått den jevne brite til å reagere med harme, sorg og utrygghet.

Stjeler fanesak

Samtidig får statsminister Blair skarp kritikk fra opposisjonen i Parlamentet. Anført av William Hague hevder de konservative at Blair - med dette utspillet om et utvidet portforbud - stjeler en av partiets fanesaker før det eventuelle nyvalget til våren.

Britene har en stund praktisert et generelt portforbud for barn under ti år, etter klokka ni på kvelden til seks på morgenen.

Portforbudet betyr at barn ikke har lov til å ferdes ute alene i sentrale områder av byen i dette tidsrommet.

Dronningen snakker

- Regjeringen vil nå utvide dette portforbudet til å gjelde alle barn og ungdommer under 16 år. Det ventes at dronning Elizabeth vil kunngjøre forslag om dette i sin trontale ved åpningen av Parlamentets nye sesjon i dag, skriver tabloidavisa Daily Mail.

Ifølge politiske observatører vil Blair-regjeringen bruke mye av dagens trontale for å ruste til kamp på alle antivoldsfronter, mot alle typer kriminalitet.

DRASTISKE TILTAK :Tony Blair vil stoppe volden blant unge i Storbritannia.