Vil stanse Diana-boka

Prins Philip har konsultert juridiske eksperter for å få stanset mer publisering av brev han har skrevet til Diana før hennes død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Times skriver i dag at prins Philip blant annet har engasjert advokatkontoret Farrer & Co for å undersøke om det er mulig å stanse publiseringen av brevene og utgivelsen av boka «A Royal Duty», som er skrevet av hovmester Paul Burrell.

Hovmesteren påstår at han fikk brevene av Diana før hennes død. Prins Philip vil nå kreve rettigheten til innholdet i brevene som han selv skrev til Diana.

Kan bli saksøkt

Hovmester Burrell kan også bli saksøkt i Frankrike for ikke å ha gitt brevene til dommeren som ledet etterforskningen av dødsulykken for seks år siden. For dette risikerer han inntil tre års fengsel.

Advokaten som er engasjert av prins Philip, forsøker også å stanse at flere personlige brev blir publisert gjennom The Mirror, som har kjøpt rettighetene til boka.

Det har ikke vært mulig å få kontakt med den omstridte hovmesteren. Han er i disse dager i USA der han promoterer boka.

Tviler sterkt

Flere har stilt seg tvilende til konspirasjonsteoriene. I avisa The Sun skriver i dag den kjente britiske etterretningsagenten Andy McNab at han ikke har noe tro på at dødsulykken i Paris var et resultat av en overlagt drapsplan mot prinsesse Diana.

- En plan om å drepe Diana i ei bilulykke må i så fall ha vært ekstremt dårlig. Det var for mange forhold som kunne gått galt. Samtidig fins det mange andre og bedre måter eventuelt å ta livet av henne på, som likevel ville sett ut som en ulykke. Sannheten er at hennes død var en resultat av en tragisk bilulykke og ikke noe annet, sier McNab.

Fortrolig samtale

Påstandene om at Diana fryktet at det var etablert en sammensvergelse mot henne som ville bli utløst med en bilulykke, blir imidlertid underbygd med uttalelser fra hennes venninne Ingrid Steward. I en fortrolig samtale to måneder før dødsulykken i Paris skal Diana ha sagt at hun følte hun var i fare.

- Hun fortalte det samme til meg som hun skrev i brevet til sin hovmester Paul Burrell. Hun sa at hun visste det var noen som var ute etter å ta henne, og hun var spesielt bekymret for bremsene i bilen hennes. Det var veldig spesielt, og jeg kunne ikke tro alt var sant, forteller Ingrid Steward.

SØKER ADVOKATHJELP: Prins Philip har engasjert advokat for å stanse publiseringen av sine brev til Diana og utgivelsen av boka «A Royal Duty», skriver The Times i dag.