Vil stanse «for store» utbytter: - Det bør bekymre alle

Men hvor stort er egentlig «for stort»? Det vil ikke Ap si noe om. Høyre mener partiet er en dårlig kopi av Rødt.

PRIVAT: Ap vil at eiere skal vise måtehold når de henter ut overskudd fra omsorgssektoren. Aleris er blant landets store private leverandører. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PRIVAT: Ap vil at eiere skal vise måtehold når de henter ut overskudd fra omsorgssektoren. Aleris er blant landets store private leverandører. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

12. juli annonserte oppkjøpsfondet Triton at de har kjøpt Aleris’ sykehus og radiologivirksomhet for 2,55 milliarder norske kroner. Med oppkjøpet eier Triton dermed 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Skandinavia, samt 3300 ansatte.

Tritons holdingselskap og fond er registrert med adresse i skatteparadiset Jersey, ifølge Frifagbevegelse.

- Det er noe grunnleggende feil med at skattepenger folk har jobbet hardt for, skal ende opp i hendene til rikinger i skatteparadis. Det er et brudd på samfunnskontrakten vår, og jeg tror det byr folk flest imot. Skatt skal gi skole, omsorg og veier - ikke gjør rike folk enda rikere, sier Tuva Moflag (Ap).

For store utbytter

Hun sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, og vil «sette en stopper» for det hun omtaler som «for store utbytter» i omsorgssektoren.

- Ap er mot profitt på velferd, plutselig?

- Det blir for svart hvitt å snakke om et profittforbud - eiere finner uansett en måte å tjene penger på. For Ap handler dette om selskaper som tar ut for store utbytter, og om å få fjernet sugerørene som høyreregjeringen har gitt dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer