Skytebane kjøpt av Islam Net

Vil stanse islamsk aktivitetssenter

Frp vil endre loven slik at kommuner kan stanse tiltak som er «integreringshemmende». Det omstridte prosjektet til Islam Net er bakgrunnen. - Barn med utenlandsk bakgrunn bør være mest mulig sammen med norske barn, sier Jon Engen-Helgheim til Dagbladet.

MORIA: Jon Helgheim (Frp) mener Høyre går bort fra standpunktet sitt i Moria-saken. Reporter: Mats Rønning. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp går til Stortinget for å stoppe islamsk aktivitetssenter, ifølge VG.

Forslaget vil la kommunene begrense og stoppe aktiviteter som er «integreringshemmende». Målet er å stanse omstridte Islam Net i å drive religiøst aktivitetssenter for barn og unge.

Mandag forrige uke avslørte Filter Nyheter at den omstridte organisasjonen Islam Net står bak oppkjøp av en eiendom i Oslo for nær 60 millioner kroner. Eiendommen er i dag en skytebane.

Frp fremmer nå et lovforslag for å stanse planene, og gi kommuner mulighet til å stanse prosjekter likt det Islam Net iverksetter.

- Det har vært ganske entydige reaksjoner på disse planene. Jeg har tidligere sagt at vi må bruke alle midler vi har for å stanse dette, slik vi har jobbet opp mot uønskede motorsykkelklubber. Men vi har ikke noe verktøy mot tiltak som er klart integreringshemmende. Det verktøyet vil vi gi kommunene, sier Helgheim til Dagbladet.

I forslaget som fremmes mandag, ber partiet regjeringen om å utforme et lovforslag som skal gi kommunene muligheten til å begrense eller stoppe aktiviteter som defineres som «integreringshemmende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer