Vil stanse kjøpepresset

Utdanningsministeren og barneombudet har fått enorm respons på utspillet om å innføre skoleuniformer. Nå ønsker de råd fra elever i barne- og ungdomsskolen for å dempe kjøpepresset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både Jon Lilletun og Trond Waage berømmer kunstfagstudentene for forslagene som ble presentert i Dagbladet i går.

- Jeg setter stor pris på kreativiteten deres, selv om jeg kanskje ikke falt helt for utkastet til «Lilletuns små grå», gliser statsråd Lilletun.

Utstenging

Utdanningsministeren har sans for de humoristiske innslagene, men minner om utgangspunktet for barneombudets uniformsforslag.

- Derfor utfordrer jeg foreldreutvalget i grunnskolen, lærere og elever til å vurdere om faste skoleklær kan være med på å dempe kjøpepresset. Kanskje kan det føre til mindre mobbing og utstenging av dem som ikke har økonomi til å følge opp de siste motene, sier Jon Lilletun.

Spice Girls

Barneombud Trond Waage forteller at reaksjonene fra de unge er svært delte. Noen er veldig for skoleuniform. Noen er like sterkt imot.

- Foreldrene ser ut til å være mest fornøyde med at debatten kommer opp. Bakgrunnen for mitt utspill er at det allerede eksisterer en elevuniform i dagens skole. Men den er definert av merkevareindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer