Vil stanse palasser i fjellheimen

Drømmen om et kakse-palass i fjellheimen kan bli vanskelig å få realisert. Miljøvernminister Siri Bjerke går inn for å innføre grenser for størrelse på nye hytter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har kjendiser og andre godtfolk har bygget palass på 500-1000 kvadratmeter på blant annet Hafjell og Kvitheim.

Det er faren for at rikfolk skal overta fjellheimen som gjør at Siri Bjerke nå vurderer å innføre regler for størrelse på nye hytter, melder Dagsavisen.

Bjerke frykter både naturinngrepene og den voldsomme energibruken disse hyttene står for. Dessuten fører disse utbyggelsene til at allmennheten skal miste tilgang på viktige frilufts- og rekreasjonsområder, skriver Dagsavisen.

Det er foreløpig ikke klart hvilke tiltak Bjerke vil sette i verk for å hindre hytte-palasser. Det vil inngås et samarbeid med kommune-Norge fordi det er der det formelle ansvaret for å gi tillatelse til hyttebygg er.

Leder Øystein Dahle i Den Norske Turistforening sier til Dagsavisen at han er fornøyd med ministerens initiativ, fordi enorme hytte-palasser ikke har mye med den norske hytte-tradisjonen å gjøre.

SLUTT: Miljøvernministeren vil stoppe tømmerglade rikfolks hyttedrømmer.