Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stanse sex-trakasseringen med kvinnelige mentorer

Likestillings- og diskrimineringsombudet foreslår tilbud til alle kvinner på høgskoler og universiteter etter Dagbladets sexavsløringer.

VARSLEREN: Tannlege og dr.odont Birgitte Moesgaard Henriksen (43) satte søkelyset på en ukultur av seksuell trakassering, mobbing og etnisk diskriminering ved Det odontologiske fakultet på Universitetet i Oslo. Henriksen hevder at hun i en årrekke ble seksuelt trakassert av sin veileder. 
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
VARSLEREN: Tannlege og dr.odont Birgitte Moesgaard Henriksen (43) satte søkelyset på en ukultur av seksuell trakassering, mobbing og etnisk diskriminering ved Det odontologiske fakultet på Universitetet i Oslo. Henriksen hevder at hun i en årrekke ble seksuelt trakassert av sin veileder. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Forslaget om at alle kvinnelige stipendiater og studenter bør få tilbud om kvinnelig mentor, kommer i kjølvannet av Dagbladets avsløringer om seksuell trakassering på Universitetet i Oslo.

- Den tette, maktskjeve veiledningsrelasjonen gjør unge kvinner ekstra utsatt for seksuell trakassering i akademia, hevder rådgiver Taran Knudstad i samfunnsavdelingen ved Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).

LDO foreslår nå tilbud om kvinnelig mentor til alle kvinner i sektoren, skriver Kvinner i forskning.

- Nulltoleranse
- En veileder eller foreleser kan aldri være sikker på om en student svarer på en seksuell henvendelse fordi hun virkelig har lyst, eller fordi hun føler hun må av hensyn til sin akademiske karriere. Derfor er nulltoleranse for seksualisering av relasjonen mellom en student eller en stipendiat og en veileder den eneste måten å løse det på, sier Knudstad.

Nettstedet Kvinner i forskning viser til at LDO i 2009 har mottatt flere henvendelser om arbeidsmiljøet ved Det Odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Henvendelsene gjelder først og fremst uønsket seksuell oppmerksomhet, men også etnisk diskriminering og generelt dårlig psykososialt arbeidsmiljø.

Avisavsløringer
Dagbladets avsløringer blir også trukket fram. I midten av oktober sto tannlege dr. odont Birgitte Moesgaard Henriksen (43) fram med sin historie. Hun fortalte om systematisk maktmisbruk fra personer i maktposisjoner ved Det odontologiske fakultutet i Oslo. Blant annet hadde veilederen trakassert henne seksuelt gjennom mange år som ansatt.

Gjentatte varslinger på fakultetet og til helsetjenesten ved universitetet førte ikke fram, ifølge Henriksen. Nå har hun politianmeldt sin tidligere veileder for sexpress og seksuelle overgrep.

- At Likestillings- og diskrimineringsombudet tar dette på alvor er helt fantastisk. Jeg er kjempeglad for at de er så aktive, sier Birgitte Moesgaard Henriksen til Dagbladet.

Det var hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo som i sommer slo alarm om forholdene ved Det odontologiske fakultet generelt og Institutt for klinisk odontologi spesielt. I et brev til Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet meldte hun fra om et forskningsmiljø preget av mobbing og seksuell trakassering av studenter, stipendiater og ansatte.

Denne konkrete saken er fortsatt under behandling hos LDO. Derfor er det ikke mye verken rådgiver Taran Knudstad eller seniorrådgiver Stian Sigurdsen fra juridisk avdeling kan si om den.

- Det er domstolene og ikke ombudet som skal ta stilling til om seksuell trakassering har funnet sted eller ikke. Det vi kan gjøre i slike saker, er for det første å se om de som varsler om seksuell trakassering blir utsatt for sanksjoner, fra kollegaer eller overordnede. Det andre vi kan gjøre, er å se på hvordan arbeidsgiver jobber med denne problemstillingen for å forebygge slike hendelser, sier Stian Sigurdsen til Kvinner i forskning.

Flere tilfeller
I kjølvannet av Birgitte Moesgaard Henriksens anmeldelse av sin tidligere veileder, har LDO fått en rekke andre henvendelser angående arbeidskulturen ved Institutt for klinisk odontologi.

- Alle disse ønsker å være anonyme, så det er ikke snakk om formelle klager. Men det handler altså om ulike former for trakassering, også etnisk diskriminering, forteller Sigurdsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media