Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil statuere et eksempel

Politikaptein Nueng-Phathai Thivakorntikul i Pattaya vil statuere et eksempel med sexsaken mot den 49 år gamle hordalendingen. Thailandske myndigheter vil vise hele verden at de tør å ta et oppgjør med barnesexturismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen som ble arrestert søndag 11. januar har foreløpig ikke forklart seg for politiet. På spørsmål fra politikapteinen svarte nordmannen:

- Nei. Jeg vil forklare meg for den lokale dommer. Ingen andre.

Politikaptein Thivakorntikul leder etterforskningen mot den barnesexsiktede nordmannen. Og han spår ikke nordmannen noen lys framtid.

Nasjonal politikk

- Denne saken har med nasjonens politikk å gjøre. Min regjering og mine sjefer i Pattaya har gjort det helt klart at Thailand ikke aksepterer denne typen turister.

- Derfor vil denne saken bli tatt svært alvorlig for å vise verden at vi virkelig mener det, framholder politikapteinen.

Han forklarer at politiet har klart å utslette de fleste av stedene som tidligere var møteplasser for pedofile menn. Men han understreker at de fremdeles sliter med å få fjernet det salget av barn som skjer i det skjulte.

- Men vi gjør vårt beste, og snart vil hele verden forstå vårt budskap: Thailand aksepterer ikke pedofile. Verken som turister eller fastboende, sier politikapteinen til Pattaya Mail.

Politikapteinen vil forhøre nordmannen i løpet av de nærmeste dagene.

Ingen kausjon

- Jeg er ferdig med papirarbeidet i saken, det eneste som mangler er forhøret av nordmannen, noe jeg håper å få gjennomført i løpet av et par dager.

- Jeg ba om å få nordmannen i min varetekt, men dommeren ville han skulle sone i Chonburi-fengslet - fem mil på utsiden av byen, sier politimannen.

Politikaptein Nueng-Phathai Thivakorntikul presiserer at han ba retten om at 49-åringen ikke måtte løslates mot kausjon.

- Jeg frykter han vil unndra seg straff, og forsøke å rømme utenlands, framholder den erfarne politimannen.

Advarsel

Han forklarer at nordmannen må regne med en straff på 10- 15 år hvis han blir funnet skyldig etter siktelsen.

Etter det Dagbladet får opplyst, jobber thailandsk politi på spreng for å spore opp flere mulige ofre for nordmannens overgrep.

- Jeg tror en lang fengselsstraff i denne saken vil være en perfekt advarsel å sende til andre pedofile som drømmer om å komme hit for å forgripe seg på våre barn. De bør velge helt andre reisemål, opplyser politikapteinen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!