Vil stenge alle moskeer som ikke er kontrollert av tunisiske myndigheter: - Det er bra for oss

Tunisias svar på strandmassakren er å stenge 80 konservative moskeer. Og folket marsjerer mot terror.

I HAMZA-MOSKEEN:  Ahmed Jeghan er fast gjest i Hamza-moskeen, ikke langt unna åstedet for turistmassakeren i Tunisia. Han mener det er bra at moskéer som preker hat og ekstremisme skal stenges for å hindre radikalisering. Her med moskeens oppasser. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
I HAMZA-MOSKEEN: Ahmed Jeghan er fast gjest i Hamza-moskeen, ikke langt unna åstedet for turistmassakeren i Tunisia. Han mener det er bra at moskéer som preker hat og ekstremisme skal stenges for å hindre radikalisering. Her med moskeens oppasser. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMMAM SOUSSE (Dagbladet): - Det er bra for alle at de stenger dem, for de er et arnested for slike angrep. Innen en uke er alle moskeer som ikke er kontrollert av myndighetene stengt, sier Ahmed Jeghan til Dagbladet.

Han står utenfor en av Hamman Sousse sine vakreste moskeer, Hamza-moskeen. Det er en time før byen skal vende hjertet mot Mekka i bønn, og dagen etter tunisiernes hovedreligion ble misbrukt for å rettferdiggjøre drap.

- Angrepet kom som en stor overraskelse på oss. Det er bra at de stenger disse moskeene, det er bra for oss alle, sier Jeghan.

Under statens kontroll Myndighetene har varslet at de vil stenge 80 moskeer innen de neste to ukene, etter en 23-årig student drepte 38 mennesker i strandparadiset Port el Kantaoui, som ligger rett ved byen Sousse. Terrorgruppa IS hevder de stod bak angrepet.

- Daesh (arabisk navn for IS red.anm.) møtes gjerne i små moskeer. Det er mye at vi har hele 80 ukontrollerte moskeer, sier Jeghan til Dagbladet.

Han fyller snart 50 og har valgt å vie den siste delen av livet sitt til bønn mellom Hamza-moskeens sirlig dekorerte søyler. Deres imam er utvalgt av myndighetene, mye på samme måte som en norsk biskop. Hamza er derfor ikke en av «de ukontrollerte» som myndighetene nå vil stenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer