Du leser nå Dagbladet Pluss

Vil stenge det norske fengselet i Nederland

Advokatforeningen: - Innsatte mister kontakten med sine familier.

MOT SIN VILJE:  De vel 170 innsatte kommer fra hele 51 forskjellige nasjoner, og rundt halvparten er sendt fra Norge mot sin vilje og savner kontakten med familien. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
MOT SIN VILJE: De vel 170 innsatte kommer fra hele 51 forskjellige nasjoner, og rundt halvparten er sendt fra Norge mot sin vilje og savner kontakten med familien. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokatene Frode Sulland og Sven Eriksrud har de siste dagene vært på besøk hos det norske fengselet i Nederland - Norgerhaven noen få mil sør for Groningen.

Advokatforeningen mener fortsatt justis- og beredskapsminister Anders Anundsen aldri skulle ha skrevet under på leiekontrakten med nederlandske myndigheter.

- Mister kontakt

- De som er dømt i Norge bør sone i Norge, og ikke i et utenlandsk fengsel som Norgerhaven, det er fortsatt vårt prinsipielle syn, sier Frode Sulland til Dagbladet.

Advokaten bekrefter at en stor del av de innsatte er sendt med tvang. Flere av fangene forteller også at de er fortvilet, og at de nå mister kontakten med sine mindreårige barn. Noe som kan være i strid med intensjonene. Dette har vi foreløpig ikke fått sjekket riktigheten av, sier advokat Frode Sulland som de siste dagene har besøkt Norgerhaven for Advokatforeningen og Forsvarergruppen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.