Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stenge Guantanamo

Men mangler «en plan» for de «fordømt farlige» fangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president, George W. Bush, var sitt folkelige jeg under pressekonferansen ved Rose Garden i Det Hvite Hus onsdag. Han snakket offentlig om Guantanamo Bay for første gang siden nyheten om de tre selvmordene ved fangeleiren.


Mangler en plan
Han uttalte at han ønsket å lukke det militære fengselet på Guantanamo Bay. Men først må han ha en plan for å håndtere de «fordømte farlige» fangene som holdes der, melder nyhetsbyrået Reuters.

Men presidenten sa at hvis leiren skulle legges ned, måtte de «ha en plan» for å håndtere de drøyt 460 fangene som i dag holdes fanget på Guantanamo. Den planen burde være at fangene føres for en amerikansk militærrett.

Mot slutten av juni skal amerikansk høyesterett avgjøre hvorvidt de innsatte ved Guantanamo kan få en rettferdig dom gjennom militære rettsaker.

Misfornøyd med situasjonen

Bush sa at han vedkjenner at fangeleiren, som har mottatt internasjonal fordømmelse, har gitt mange en «unnskyldning» til å kritisere USA for ikke å  rette seg etter de verdiene de sjøl forfekter. Han uttrykte klar misnøye ved at fangeleieren ødelegger USAs rykte i utlandet

Nesten alle fangene ved Guantanamo Bay, holdes der uten dom, og har vært fengslet i flere år. Flesteparten av de innsatte ble fanget i Afghanistan under den amerikansk-ledede krigen som kom som en direkte følge av angrepene mot USA 11. september.  

.

GUANTANAMO BAY: George W. Bush sier han ønsker å legge ned fangeleieren på Cuba. Men ikke uten en plan for rettsbehandling av de vel 460 fangene som holdes der. Foto: EPA
GUANTANAMO BAY: George W. Bush sier han ønsker å legge ned fangeleieren på Cuba. Men ikke uten en plan for rettsbehandling av de vel 460 fangene som holdes der. Foto: EPA Vis mer
Vil stenge Guantanamo
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling