Vil stenge Oslo-bordell

Oslo kommune varsler en storoffensiv mot byens massasjeinstitutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plan- og bygningsetaten i Oslohar allerede merket seg 12 massasjeinstitutter som driver ulovlig, og ett er allerede begjært stengt. Men det er ikke den skjulte prostitusjonen eller hallikvirksomheten etaten reagerer på. Det er brudd på byggetekniske lover og forskrifter som kan få instituttene stengt.

- Ikke tilhengere

- En del av instituttene driver ulovlig. De har ikke søkt om bruksendringstillatelse for sin virksomhet. Det betyr at lokalene de driver ikke er godkjente for den aktiviteten som drives der, sier byrådssekretær for nærings- og byutvikling, Jonny Arnesen (H).

- Vi vil kontrollere alle disse stedene nærmere i løpet av høsten, for å se nærmere på virksomheten. Dersom den er i uoverensstemmelse med loven, vil vi be om politiets hjelp for å få dem stengt, sier Arnesen.

Han har merket seg at massasjeinstituttene fører med seg en strøm av klager fra naboene.

«Gunstige tidspunkt»

- Det er mange som klager på støy fra instituttene, og forteller at instituttenes kunder ringer på feil dører til alle døgnets tider. Instituttene har heller ikke tillatelse til å ha døgnåpent, sier Arnesen.

- Mannskaper fra plan- og bygningsetaten vil oppsøke disse stedene på gunstige tidspunkter, for å få innblikk i virksomheten. De vil observere aktiviteten fra utsiden. Dersom de finner at virksomheten er i uoverensstemmelse med plan- og bygningsloven, kan det bli snakk om aksjoner med politiets hjelp.

Kontroll

- Vi håper at dette signalet vi nå sender ut er så sterkt at massasjeinstituttene sender inn søknad om bruksendring. Noen av dem kan være brannfeller - og direkte farlige for kundene og de ansatte. Dette er et signal om at vi vil ha kontroll med det bygningstekniske. Det vil vi forsøke å få i løpet av høsten, sier Arnesen.

Erfaringen tilsier at byggeteknisk kontroll av massasjeinstituttene ikke begrenser antallet. Når et institutt bli kastet ut, flytter de til andre lokaler et annet sted i byen.