Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stenge «spøkelseshus»: - Det er et torturkammer

Over 40 000 har skrevet under på en kampanje om å stenge dørene til det beryktede skrekkhuset McKamey Manor i USA. - Løp mens du kan, oppfordres det i underskiftskampanjen.

SKREKK: Over 40 000 har skrevet under på en kampanje om å stenge dørene til det beryktede skrekkhuset McKamey Manor i USA. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Bilder fra McKamey Manors promo Vis mer

McKamey Manor, et av verdens skumleste «spøkelseshus», har skremt vannet av besøkende så til de grader at de nå krever at huset stenger dørene for godt. Det melder nyhetsbyrået NBC News.

- Til deg som ikke har vært der ennå: Løp mens du kan, oppfordrer Austin Wakefield, en av de over 40 000 personene som har gitt sin signatur for å stenge skrekkhuset i Tennessee, USA.

- Utsatt for vanntortur

Frankie Towery, som står bak underskriftskampanjen, kaller den populære Halloween-destinasjonen for et «torturkammer i forkledning»:

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 29.06.2012 INN I HUSET: Videoen viser litt av hva som venter en stakkar som tar den 15 minutter lange turen gjennom huset. Video: Fear Factory Vis mer

- De velger seg personer som de mener er svake og enkle å manipulere. Hvis ikke eieren mener at du er lett å manuipulere, får du ikke besøke huset. McKamey Manor er en skam og må stenges, skriver Towery i kampanjen.

Han hevder videre at de besøkende, som må skrive under på en 40-siders kontrakt og dessuten få godkjenning av legen sin før de besøker huset, blir utsatt for ulike former for tortur som blant annet tvangsfôring og vanntortur.

- Noen personer har vært nødt til å oppsøke profesjonell hjelp av enten psykiatere eller leger på grunn av skadene de har fått etter å ha besøkt huset, uttaler Towery, ifølge NBC News.

Han hevder videre at en mann skal ha blitt plaget så voldsomt at han besvimte flere ganger, og de ansatte i McKamey Manor bare stanset fordi de fryktet de hadde drept han.

Målet til Towery var opprinnelig å oppnå 35 000 signaturer, men tirsdag kveld hadde allerede godt over 40 000 personer skrevet under på å stenge dørene til McKamey Manor for godt.

- Ikke et torturkammer

Russ McKamey, som driver det beryktede skrekkhuset, uttaler overfor NBC at attraksjonen hans er et «ekstremt spøkelseshus» - og ikke et torturkammer.

- Jeg er en veldig konservativ type, men her driver jeg altså dette spøkelseshuset som folk tror at er et torturkammer eller en fetisj-fabrikk. Det er ingen av delene, slår han fast.

Russ utdyper at folk i løpet av de siste åra har påstått at det har skjedd ting med dem mens de var inne i huset:

- Det er overraskende hvor mange personer som hevder at det har skjedd noe med dem på innsida av huset. Da må jeg finne fram råmaterialet fra overvåkningsfilmene og bevise at det ikke skjedde noe som helst med dem, sier han.

40-siders kontrakt

McKamey Manor krever at besøkende er minst 21 år eller over 18 så lenge de har med seg skriftlig tillatelse fra foreldre.

De må også ha med seg en legeerklæring på at de er «fysisk og psykisk klarert» for opplevelsen.

I tillegg må de kunne vise til en helseforsikring, gå gjennom en narkotikatest, og signere en 40-siders kontrakt.

I denne kontrakten godtar de å bli utsatt for elektrisk sjokk, holdt under vann, slått, bundet, barbert eller til og med utsatt for uønsket tannarbeid, ifølge Fox17.

Ti timer i skrekkhuset

På sine nettsider advarer McKamey Manor gravide, klaustrofobiske og personer med hjerteproblemer mot å delta.

Opplevelsen skal ta opptil ti timer, ifølge NBC News, og ingen skal ha klart å fullføre hele «spøkelsesturen» ennå.

Besøkende får nemlig utdelt et sikkerhetsord før de åpner dørene til McKamey Manor, og foreløpig har altså alle gjestene brukt dette sikkerhetsordet for å komme seg ut.

I 2017 rykket politiet i området ut til en melding om at en kvinne hadde blitt kidnappet. Det viste seg at hun oppholdt seg i skrekkhuset, og politiet fant kvinnen skjelvende, forslått og bundet fast med duct-tape i en kjeller, skriver Fox17

Det finnes flere såkalte «spøkelseshus» her til lands også hvis McKamey Manor virker litt for drøyt; her er en oversikt over Norges skumleste steder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media